MENU

Ontmoet de eigenaar:
Gerard Ugen

Foto Ontmoet de eigenaar
Gerard Ugen

Gerard Ugen, architect in Den Haag

Jarenlang heb ik gezocht naar een mooie plek en omgeving om een vakantiehuis te kunnen bouwen.
In 2000 was ik met mijn vrouw en 2-jarige zoon op vakantie in deze streek. Toen we in Le Crotoy rondliepen, bij de baai van de Somme, werden we verliefd op deze omgeving. In de plaatselijke kantoorboekhandel vroeg ik hoe het kwam dat het zo rustig was, hartje zomer in zo'n mooie omgeving? Het antwoord is me altijd bijgebleven: Het is een stukje vergeten Frankrijk…

Baai van de Somme

Een jaar later hebben we in Favieres een stukje grond gekocht. De afstand tot Den Haag is heel overzichtelijk (435 km) waardoor zelf bouwen mogelijk was. Ik ben architect dus u begrijpt wel dat het een koekje van eigen deeg is geworden!

Hutje vervangen door een nieuw huisje

Eerst hebben we het hutje, dat achter op het terrein stond, vervangen door een nieuw huisje van houtskeletbouw. Delen van dat huisje bouwde ik in de achtertuin in Den Haag op, met leidingen en al, om het vervolgens te demonteren en op de aanhanger mee te nemen naar Favieres. Een bijzonder avontuur.

Later, toen bleek hoe prettig het daar was hebben we een tweede huis aan de voorkant gebouwd, de begane grond van steen en een verdieping van houtskelet.

La Lumière is wat groter en luxer

Dit huis is wat groter en luxer dan het tuinhuis. In de loop van het proces heb ik besloten om beide huisjes een eigen terrein, parkeerplaats en poort te geven, met aandacht voor de privacy. Hierdoor kunnen mensen onafhankelijk van elkaar een huisje huren. Ook is het natuurlijk mogelijk met een groter gezelschap of twee families om beide huisjes te huren. Zomer 2015 zijn voor het eerst beide huisjes verhuurd en de reacties zijn positief en dat is heel fijn na 14 jaar bouwen!